• Strona Główna
  • "co;mam;myslec;o;niej;i;o;tym;wszystkim.php">Co mam myslec o niej i o tym wszystkim? "aktualizacja;dokladki;u;nasteczki.php">*_* Aktualizacja + dokładki u NasteCzki *_* "lutowo;marcowe;mamusie;zgloscie;sie.php">Lutowo marcowe mamusie - zgłoście się! "soczewki;kontaktowe;watek;zbiorczy.php">Soczewki kontaktowe - wątek zbiorczy "styl;z;japonskich;ulic.php">styl z japońskich ulic "ksiazka;z;zyczeniami;na;specjalne;okazje.php">Książka z życzeniami na specjalne okazje !! "cytologia;pytania;wyniki;zbiorczy.php">Cytologia - pytania, wyniki - zbiorczy "seks;analny;wasze;doznania;opinie;na;temat.php">Seks analny - wasze doznania, opinie na temat... "jak;pieszczotliwie;nazywacie;swoich;facetow.php">Jak pieszczotliwie nazywacie swoich facetów >? :) jak oni do was mowią?:D "urosnac;co;jesc.php">UROSNĄĆ - co jeść? :)
  • zanotowane.pl
  • doc.pisz.pl
  • pdf.pisz.pl
  • pm28gliwice.keep.pl
  • Dot.: MOJE GRILLOWANIE



    MagJa - 2005-05-25 08:28
    GRILLowane pyszności
      Dziś wieczorem wybieram się do rodziców na długi weekend i jako, że pogoda ma dopisywać planujemy zrobić grilla. Zatem z miłą chęcią przygarną wszelakie przepisy na potrawy z grilla.
    Zresztą myślę, że nie tylko mi się przydadzą - w końcu sezon grillowy w pełni :)




    beliczek - 2005-05-25 08:44
    Dot.: GRILLowane pyszności
      MagJa, robiłaś grillowane banany? Pyuszne na deser! kładzie na grillu nieobrane banany i pieczesz aż się skórka zrobi czarna - polecam...
    Ja uwielbiam wymyślać dziwne potrawy z grilla np. jajka grillowan z pomidorem i z serem. robimy takie miseczki z folli aluminiowej, kładziemy tam pokrojenego w kostke pomidorka, skrapiamy oliwą z oliwek, wbijamy jajko, poypujemy solą, pieprzem ,serem startym i grillujemy!!!! pyszna odmiana po tonach grillowanego mięsiwa.
    z grillla uwielbiam karkówkę marynowaną w oliwie z majerankiem, tymiankiem, solą i ... pieprzem cytrynowym.
    pozy tym ryba zawinięta w folię, przedtem posypana "kamisem" do ryb, z gałązką rozmarynu, albo tymianku oraz plasterkami cytryny w brzyszku. Pyszotka!!!!!
    Jak coś dobrego mi się przpomni to napiszę!
    pozdrawiam



    MagJa - 2005-05-25 08:49
    Dot.: GRILLowane pyszności
      beliczku - faktycznie, bananów to chyba trzeba spróbować :)
    A co do karkówki to ja polecam natrzeć ją porządnie mieszanką miodu, soku z cytryny i pieprzu cayenne; odstawić do lodówki na minimum godzinkę, a potem fruuu na grilla :) Pyszna jest :) Można ją też jeszcze podlewać nieco tą mieszanką, ale niekoniecznie. Trzeba tylko uważać, żeby się nie przypaliła, bo zrobi się czarny karmelek ;) Wtedy już taka pyszna nie jest...



    mskladaczek - 2005-05-25 09:53
    Dot.: GRILLowane pyszności
      Banany polecam!
    Super deser, rozplywa sie w ustach.
    Jak za bananami nie przepadam, tak te z grilla ubostwiam :)

    Ja uwielbiam skrzydelka z grilla, jest co pochrupac :D
    robie tak jak Ty Magja karkowke, czyli z miodem, badz na ostro, zalewam dzien wczesniej sosem sojowym, obsypuje czym popadnie ( w tym oczywiscie pieprzem cayenne, chilli)

    uwielbiam tez grillowana cukinie, kroje w plastry, rozkladam na aluminiowej tacce, kropelka oliwy, posypuje glownie ziolami.

    fajne jest tez pieczywo czosnkowe z grilla, w wersji beztluszczowej, wyglada ono tak, pieczemy kromki chleba na grillu, gdy sa juz gotowe rozcieramy na nich , jak na tarce, po calym zabku czosnku :) oczywiscie za oddech nie odpowiadam ;)

    dla mnie nieodlocznym elementem grillowego zarelka sa tzatziki! mniaaaaaaam :)




    beliczek - 2005-05-25 10:00
    Dot.: GRILLowane pyszności
      ja bardzo lubię paprykę z grilla - co za aromat!!!!! i oczywiście grzaneczki, o których mskladaczek pisze.
    A robiłyście czosnek z grilla? piecze się całe główki, a potem wyciska kremową, czosnkową zawwrtość na mięsko lub grzanki. Ma się potem oddech jak smok wawelski ale jeżeli wszyscy "użytkownicy" grilla go jedzą to nie am problemu. Jest świetny, kremowy, delikatny w smaku...



    mskladaczek - 2005-05-25 10:11
    Dot.: GRILLowane pyszności
      nie robilam tak czosnku, ale obiecuje, ze wyprobuje przy najblizszym grillowaniu :) bo ja straszny lasuch czosnkowy jestem.

    o ! przypomnialas mi o papryce! uwielbiam te male, takie szpiczaste, je nawet w calosci grilluje, do momentu az skorka sie spiecze i sama zacznie odchodzic :) bardzo przypomina mi to te bulgarskie papryki, oni smaza to na plycie, pozniej robia z nimi cos a'la ogorki konserwowe ;)



    Asika - 2005-05-25 10:20
    Dot.: GRILLowane pyszności
      Camember pieczony w folii na grilu. mmmmmniam. Pieczona cebulka w całości, papryka, cukinia i bakłażan, ziemniaki z ziołami i masłem pieczone w folii (wcześniej lekko obgotowane), kaszanka, pieczony łosoś w dzwonkach z ziołami. Do tego micha sałaty z pomidorami, ogórkami i wszystkim co pod ręką. Palce lizać.



    Basiula - 2005-06-26 18:17
    Dot.: GRILLowane pyszności
      No wlasnie -jak sie grilluje rozne warzywa i owoce??



    madana - 2005-06-26 18:55
    Dot.: GRILLowane pyszności
      Do mięsa czy grilowanej kiełbaski uwielbiam cebulkę z grilla.Tnę cebulę na dosyc grube plastry, przetykam wzdłuż wykałaczką,by nie rozpadła się.Przed grilowaniem smaruję ją olejem lub oliwą (inaczej się spiecze),tak zrobiona jest pyszna:miękka,aromatyczna .Wspaniały dodatek do dań.
    Banany wypróbuję.Pozdrawiam:)



    mania199 - 2005-06-26 20:44
    Dot.: GRILLowane pyszności
      dzis jadlam rybki z grila dokladnie to byly pstragi, mama wczesniej nacierala je granulowanym czosnkiem posypywala przyprawa do ryb, skrapiala sokiem z cytryny oraz oliwa z oliwek, pozniej zawijala w folie aluminiowa i na grilla jak juz sie takie pyszne miesko zrobilo takie mieciutkie delikatne to wyciagalismy z folii wkladalismy w takie dziwne cos na ryby nie wiem jak to sie dokladnie nazywa takie metalowe i troszke jeszcze podpiekalismy zeby skorka byla chrupiaca :) pycha
    nastepne co robilismy to pieczarki faszerowane maselkiem z vegeta i cebulka tez robione w folii aumioniowej pyszne !!!
    lubie tez cukinie i papryke, tosty natarte czosnkiem, piersi z kurczka tez musza polezec w marynacie, karkowke itd...
    zreszta czego ja nie lubie, jadlam juz duzo rzeczy z grilla i jak narazie wszystko mi smakuje



    mania199 - 2005-06-26 20:50
    Dot.: GRILLowane pyszności
      zapomnialam dodac ze zawsze jak robimy grilla musi byc salatka taka zwykla ale pyszana: krojmy pomidory na ciwrtki, zielone ogorki na kawalki nie za male taka spora kostke, papryke tez w kostke, cebule w piorka wszystko to solimy i posypujemy pieprzem mieszmy i juz gotowe!!! proste a jakie pyszne i doskonale pasuje do roznych mies z grilla :)



    Beauty1984 - 2005-06-27 08:04
    Dot.: GRILLowane pyszności
      Cytat:
    Napisane przez mania199 dzis jadlam rybki z grila dokladnie to byly pstragi, mama wczesniej nacierala je granulowanym czosnkiem posypywala przyprawa do ryb, skrapiala sokiem z cytryny oraz oliwa z oliwek, pozniej zawijala w folie aluminiowa i na grilla jak juz sie takie pyszne miesko zrobilo takie mieciutkie delikatne to wyciagalismy z folii wkladalismy w takie dziwne cos na ryby nie wiem jak to sie dokladnie nazywa takie metalowe i troszke jeszcze podpiekalismy zeby skorka byla chrupiaca :) pycha
    nastepne co robilismy to pieczarki faszerowane maselkiem z vegeta i cebulka tez robione w folii aumioniowej pyszne !!!
    lubie tez cukinie i papryke, tosty natarte czosnkiem, piersi z kurczka tez musza polezec w marynacie, karkowke itd...
    zreszta czego ja nie lubie, jadlam juz duzo rzeczy z grilla i jak narazie wszystko mi smakuje
    Pstrągi z grilla są przepyszne. Zresztą jak wiele innych rybek.
    Moja mama czasem także takiego pstrąga obwija cieniutkimi plasterkami boczku i tak pieczemy. Dobre wychodzi.



    mania199 - 2005-06-27 08:32
    Dot.: GRILLowane pyszności
      koniecznie wyprobuje :cmok:



    emila_213 - 2005-06-27 09:35
    Dot.: GRILLowane pyszności
      A próbowałyście kukurydzę z grilla? bo ja tak hihiih i uważam że jest pyszna. Kukurydze (cukrową oczywiście nie taką z pola:p:) posmarowaną masłem obsypać czosnkiem i owinąc folią. Pycha a jeżeli ktoś jest niecierpliwy to kukurydzę mozna wcześniej podgotowac w garnku.



    mania199 - 2005-06-27 10:00
    Dot.: GRILLowane pyszności
      Cytat:
    Napisane przez emila_213 A próbowałyście kukurydzę z grilla? bo ja tak hihiih i uważam że jest pyszna. Kukurydze (cukrową oczywiście nie taką z pola:p:) posmarowaną masłem obsypać czosnkiem i owinąc folią. Pycha a jeżeli ktoś jest niecierpliwy to kukurydzę mozna wcześniej podgotowac w garnku. o prosze kukurydzy jeszcze nie jadlam :( napewno bedzie dobra bo uwielbiam kukurydze



    tala - 2005-07-29 22:31
    Co na grilla?
      Licze na Wasza porade. :D

    Jakie dania serwujecie z grilla?
    Oczywiscie prosze o pominiecie kielbasy, karkowki, skrzydelek i kaszanki ;)



    mskladaczek - 2005-07-29 23:21
    Dot.: Co na grilla?
      tala, byl juz watek o tym co wizazanki grilluja :)

    http://www.wizaz.pl/forum/showthread...ghlight=grilla



    tala - 2005-07-30 10:04
    Dot.: Co na grilla?
      Ajj.. a ja szukalam i tamtego watku nie znalazlam :mur:

    W takim razie prosze o usuniecie tego.



    mskladaczek - 2005-07-30 10:20
    Dot.: Co na grilla?
      skad ja to znam :)
    ja czasami wiem, ze watek istnieje a nie moge go znalezc :D



    agabil1 - 2005-07-30 12:57
    Dot.: GRILLowane pyszności
      cukinia z grilla-pycha :ehem:
    no i wszelkie mięcho :D



    justyskaa - 2005-08-01 18:49
    Dot.: GRILLowane pyszności
      a jadłyscie kiełbaski z grilla z dżemem?

    smażymy kiełbaski i co chwila smarujemy je soskiem dżemowym (3-4łyżki dżemu morelowego półsłodkiego wymieszanego z dwiema łyżkami soku z cytryny)
    P Y C H A ! ! !



    tessalia - 2005-08-01 22:18
    Dot.: GRILLowane pyszności
      Jako, że jestem wege, wszelkie mięsa odpadają. A najbardziej z grilla lubię warzywne szaszłyki (np. cukinia + papryka + pieczarki), bakłażany i ziemniaczki :D



    Ines1985 - 2005-08-01 22:50
    Dot.: GRILLowane pyszności
      1 załącznik(i/ów) Jesli chodzi o mieso z grilla to u mnie bezapelacyjnie wygrywa karkówka :). Poza tym z chęcią wcinam szaszłyki... :) Jesli chodzi o przygotowanie mięsa do pieczenia to niestety nic nie moge na ten temat powiedzieć bo wszystkim zajmuje sie mój TŻ a ja nawet nie obserwuje bo odrzuca mnie na sam widok surowego mięcha ;)... Ale upieczone wygląda pysznie i kusząco... A z resztą co mi tam - pokaże wam moje ostatnie grillowane pyszności ;). // tak, wiem, mam obsesje na punkcie fotografowania wszystkiego - nawet jedzenia... ;)



    natalka26 - 2005-08-04 10:21
    Dot.: GRILLowane pyszności
      Przepyszna jest karkówka, którą robimy z moim lubym w następujący sposób: kupuje się marynatę Staropolską Kamisa (koniecznie zieloną, bo pomarańczowa - ognista - nie jest dobra). Karkówkę pokrojoną na kotlety naciera się marynatą rozrobioną w oleju (dajcie oleju dużo mniej niż napisane jest na opakowaniu, bo jest wtedy za rzadka). Trzyma się potem karkówkę przez kilka godzin w lodówce w zamkniętym pojemniku, a następnie - na grila! Na 1,5 kilo karkówki wystarczają 2 marynaty.
    Spróbujcie. Smacznego!



    logest - 2005-08-15 20:54
    Dot.: GRILLowane pyszności
      1 załącznik(i/ów) Probowalam zrobic banany z grilla-smakuja jak przedojrzale-czyli nie dla mnie
    Uwielbiam za to marshmallows http://web.kraftfoods.com/main.aspx?...ipe_id=41790-1



    sailor - 2005-08-17 10:09
    Dot.: GRILLowane pyszności
      to moze ja tez dorzuce cos na grilla...
    ogolnie na grillu pieke wszystko :) .. wiec na poczatek podrzuce dwie ulubione marynaty do grilla

    1) musztardowa
    oliwa, roztarty lub posiekany czosnek, odrobina mjeranku, sol, pieprz, musztarda.
    calosc mieszamy na jednolita mase. w to wrzucamy miesko (najlepiej karkowke, sznycle z szynki itp) zostawiamy na cala noc lub przynajmniej na kilka godzin w lodowce. potem wrzucamy na grilla . podczas pieczenia od czasu do czasu smarujemy pozostala marynata.

    2) orientalna
    przepis wymyslony z potrzeby chwili dosc dawno temu. najlepiej nadaje sie do drobiu choc schab i karkowka tez dobrze smakuja.

    skladniki: oliwa, koncentrat pomidorowy, miod, imbir papryka ostra, sol, sok z cytryny.
    po wymieszaniu marynata powinna byc mniej wiecej konsystencji nalesnikowego ciasta :) miesko jak to z reguly marynujemy najlepiej przez cala noc. pieczemy na grillu ostroznie zeby sie nie przypalilo o co jest dosc latwo ze wzgledu na zawartosc miodu. po upieczeniu mamy slodko-ostro-kwaskowa i chrupiaca skorke i bardzo aromatyczne miesko.

    na razie tyle, bo ja sie rozpedze z przepisamy z walsnej kuchni to mnie wykopia z tego forum :>



    gatka - 2005-08-17 14:33
    Dot.: GRILLowane pyszności
      Ja polecam luksusową wersje bananów :) przecinamy je troche wzdłuż i wtykamy tam kilka kostek czekolady-na przemian białej i mlecznej. Jak czekolada sie rozpuści a banany troche zczernieją tzn że sa gotowe. Pycha :)



    Mariti - 2005-08-17 14:37
    Dot.: GRILLowane pyszności
      Polecam PIECZARKI Z SEREM Z GRILLA , pychotaka

    kupujemy duże pieczarki , nóżki urywamy drążymy miejsce w środku, obieramy ze skórki, dajemy jakieś zioła bąż przyprawę zwykłą do grilla i dalej do środka żółty starty ser, zapiekamy na grillu aż zmiękną pieczarki ( najlepiej na tacce, troszku to trwa) . Pychota :)



    lain - 2005-08-18 16:34
    Dot.: GRILLowane pyszności
      u mnie grillowa furrore robia sliwki suszone, owiniete plasterkiem boczku i spiete wykalaczka - to oczywiscie na grilla, a potem prosto do buzi;) (bez wykalaczki;)



    agnieszka26a - 2005-08-24 13:38
    Dania na grilla
      Kurczak w diabelskiej skórce
    dla 4 osób
    8 kawałków kurczaka (udka, skrzydełka, piersi)
    6 łyżek oleju
    3 łyżki miodu
    3 łyżki sosu chilli
    łyżka sosu sojowego
    łyżeczka curry
    2 łyżeczki keczupu
    mielona słodka papryka
    sól, pieprz

    Mięso oplukac, osuszyć. Olej wymieszać z miodem, sosem sojowym, chilli, keczupem, curry i mielona papryką. Mieszaniną natrzeć mięso. Odstawić je na 2 godziny w chłodne miejsce. Mięso wytrzeć papierowym ręcznikiem. Piec z każdej strony. W trakcie peiczenia polewać marynatą.

    Estragonowe kiełbaski
    8 kiełbasek
    pęczek świeżego estragonu
    ząbek czosnku
    2 łyżki winnego octu
    2 łyzki musztardy

    Estragon posiekać. Wymieszać z 2 łyżkami oleju, zmiażdżonym czosnkiem, łyżką musztardy i octem.
    Kiełbaski włożyć na chwile do wrzątku ( nie gotować). wyjąć. Wytrzeć. Posmarować mieszaniną z estragonem. Odstawić na godzine w chłodnym miejscu. Od czasu do czasu odwrócić. Kiełbaski odsączyć z zalewy. Posmarować olejem i piec.
  • zanotowane.pl
  • doc.pisz.pl
  • pdf.pisz.pl
  • nomegusta.xlx.pl
  • .

     

     

     

     

     

     

    Š Copyright gdzies--pomiedzy portalAll Rights Reserved
     

     

    Design by: DesignersPlayground